Strešne konstrukcije

Lepljene

Lepljene konstrukcije se uporablja pri večjih razponih, z zahtevo po povečani nosilnosti in takrat kadar želimo, da je konstrukcija vidna. Les se ne deformira in ostane tak, kot je bil pri vgradnji. Les, ki je uporabljen, je največkrat smreka. V primerih, ko je konstrukcija izpostavljena vremenskim vplivom, se priporoča macesen.

Klasične

Klasične strešne konstrukcije, ki so sestavljene iz leg, škarnikov, klešč, žlot, grebenov so največkrat uporabljene na stanovanjskih, poslovnih in drugih objektih, kjer ni velikih razponov in previsov. Največkrat je uporabljen masivni smrekov les. Vse bolj pa se uporablja lamelno in dolžinsko lepljen les, posebno če je zahteva, da je ostrešje z notranje strani vidno.

Predalčne

Predalčne konstrukcije s pomočjo ježastih kovinskih spojev (ježevk), prenašajo večje medosne razdalje, tudi do 20 m in več. Konstrukcija je lahka, kvalitetna in predvsem ekonomična, saj porabimo tudi do 50% vgrajenega lesa manj kot pri klasičnih konstrukcijah, kjer je potrebno za večje razpone izdelati lesena vešala. Največkrat so uporabljena na gospodarskih objektih. Predalčni nosilci so izvedeni v proizvodnji, spoji pa stisnjeni s stiskalnico, montaža je zato hitra in ekonomična. Uporablja se izključno suh masiven les oziroma lepljen les.

Strešni paneli

Z izdelavo lesenih strešnih panelov močno skrajšamo gradnjo objekta z večjo površino strehe, saj so na objekt pripeljani vključno z izolacijo in končno oblogo na spodnji strani panela. Strešni paneli so izdelani v proizvodnji in imajo na zgornji strani konstrukcije montirano ustrezno OSB ploščo, na katero se montira strešna kritina (ponavadi EPDM, ali PVC strešna folija, lahko tudi pločevina). Na spodnji strani konstrukcije je montirana finalna obloga, ki je lahko lesena masivna plošča, OSB plošča, pločevina ali pa mavčnokartonska plošča, katero se kasneje slikopleskarsko obdela. Paneli imajo med konstrukcijo vgrajeno izolacijo. Po montaži panelov je streha končana brez naknadnih izolacijskih in suhomontažnih del. Z različnimi debelinami izolacije in končnimi oblogami lahko dosegamo različne razrede ognjevarnosti strešnih panelov.

Poglejte si...

Galerijo konstrukcij

Želite pomoč pri nakupu hiše?
Piši nam
© 2024 CI produkt d.o.o., Vse pravice pridržane.